Man Leben

Man Leben

Man Leben is mijn andere naam.

Begin januari 1934 is Man Leben in Amsterdam geboren. Hij is net na zijn zevende verjaardag zonder zijn ouders verhuisd naar een boerderij in Zuid-Limburg. Daar heeft hij met zijn peetouders onder zijn nieuwe naam "Man Leben" gewoond tot het einde van 1945.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is hij met zijn tante naar een dorp in de buurt van Rotterdam verhuisd. Na het behalen van zijn diploma Gymnasium β heeft Man met goed resultaat zijn studie Architectuur afgerond aan de Technische Universiteit in Delft.

Minder dan een jaar heeft hij bij een architectenbureau gewerkt aan utiliteitsprojecten. Hier heeft hij zijn vrouw leren kennen. Met hulp van dit bureau is hij een loopbaan begonnen in de handel van bouwmaterialen. Man en zijn vrouw zijn in 1959 naar Amsterdam verhuisd. In het midden van de 70-er jaren - met ongekende vrijheid - zijn Man en zijn vrouw gescheiden. Tegen het einde van de 70-er jaren werd Man parttime hoofddocent aan de Technische Universiteit in Delft.

In het voorjaar van 1982 verhuisde Man weer naar Zuid-Limburg om zijn peetmoeder te helpen als tijdelijke boer. Aan het einde van de zomer 1983 begon hij met zijn pelgrimstocht naar Dachau waar zijn moeder aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is overleden.

Vanaf 1984 tot 1989 waren de kloosterjaren van Man; hij bleef tot 1993 aan de kloosterorde verbonden.

In 1993 maakte hij zijn tocht naar Auschwitz waar zijn vader is overleden in het midden van de Tweede Wereldoorlog.

Van de herfst 1993 tot aan zijn pensionering was Man als partner betrokken bij een Design/Architectuur bureau dat modulair bouwen introduceerde.

Na zijn pensioen heeft hij twee gelukkige jaren met zijn tweede levenspartner beleefd. Haar dood was voor Man aanleiding om een aanvang te maken met de zoektocht naar "Wie ben jij - Een verkenning van ons bestaan". Hiervoor begon hij met zijn studie Sanskriet.

Man Leben heeft de biografie "Narrator Nārāyana – Een Weg" samengesteld. Deze biografie is te vinden onder “Boeken” op de website van Omnia – Amsterdam Uitgeverij.

Naam

| Man Leben

E-mail

| Geen

Leeftijd

| Op de leeftijd van 83 jaar is Man in zijn slaap overleden.

Kinderen

| Twee kinderen

Gehuwd

| Gescheiden

Hobby

| Lezen, schrijven, religie, levensbeschouwing, menswetenschappen, poezie, cultuur, ontwerpen, muziek

Werk

| Gepensioneerd

 

Gerelateerd