Wie ben jij - Intensiteiten en Associaties

Een verkenning van ons bestaan

Wie ben jij - Intensiteiten en Associaties

Uit mijn kleine hut
Namen dieven alles mee
De maan bleef achter

                         - Rӯokan

Samenvatting

De Odyssee naar “Wie ben jij – een verkenning van ons bestaan” is een queeste met vele aanlegplaatsen. De zoektocht naar “Wie ben jij” is over jou en mij en alles dat met ons verbonden is. Niets is op voorhand uitgesloten. Zijn jij en ik verbonden of zijn wij gescheiden? Wat maakt jou tot de persoon die jij bent? Wie ben jij voor jouw geboorte en wie zal jij zijn na jouw dood? De antwoorden op deze vragen zijn voorlopig onbekend, maar toch
stellen wij deze vragen.

De Weg van het hemelrijk is niet moeilijk,
deze weg houdt niet van keuzes maken

Het eerste deel van deze hedendaagse Odyssee omvat onze eenheid en verscheidenheid en ook onze verbondenheid in onderling vertrouwen.

Het tweede deel van deze zoektocht gaat over vijf gangbare werkelijkheden.

Deel 2.1 is een verkenning van "Feiten en logica" tijdens een vakantie week in Florence, waar de drie hoofdpersonen de overgang van de Middeleeuwse Scholastiek naar de Renaissance in ogenschouw nemen. Tegelijkertijd onderzoeken zij binnen de mogelijkheden van "Feiten en logica" de grenzen van de wetenschap, leven en dood, het hiernamaals, God en de mogelijkheid van God in de gedaante van een mens, het denkkader van de strijder en de voorboden van de Reformatie.

Deel 2.2 is een verkenning van "Intensiteiten en associaties" in Amsterdam, waar Carla Drift, Man Leben en Narrator de Reformatie en de consequenties daarvan in ogenschouw nemen. Tijdens dit deel van de Odyssee onderzoeken zij de beeldenstorm, een persoonlijke relatie met God, de Calvinistische predestinatie, kapitalisme, hebben of zijn, het gedicht "My life closed twice before it's close" van Emily Dickinson en het boeddhistisch vraagstuk "Eén, wat is dat?".

Titelinformatie

Auteur Jan van Origo
Titel
Wie ben jij – Een verkenning van ons bestaan / Deel 2.2
Vijf gangbare werkelijkheden Intensiteiten en associaties
ISBN
9789491633171 – E-boek
9789491633188 – Paperback
NUR-code 740
Druk 1.0
Uitgave
E-boek in PDF-format – 13 MB
Paperback in twee PDF-bestanden – 13 MB
Formaat A5 – formaat
Pagina's 160
Uitgeverij Omnia – Amsterdam Uitgeverij
Publicatie Verschenen in 2014
Verkrijgbaar
Prijs Suggestie: een donatie van $/€/£ 20,00 aan een goed doel, bijv. via de websites van:
https://www.amnesty.org/
https://kidsrights.org/
https://www.oxfam.org/
https://www.unicef.org/
https://www.savethechildren.net/
http://www.salvationarmy.org/
http://www.terredeshommes.org/
http://www.warchild.org/
http://wwf.org/

Auteursrecht

Omnia – Amsterdam Uitgeverij brengt haar boeken uit in licentie onder Creative Commons met naamsvermelding, gelijk delen en zonder commercieel oogmerk. Afdrukken voor eigen gebruik of voor educatieve doelen is toegestaan. Lezers en gebruikers van uitgaven door Omnia – Amsterdam Uitgeverij kunnen hun erkentelijkheid tonen door donaties aan goede doelen naar eigen keuze.

 

Gerelateerd